Bij patiënten met tumoren met RET-fusies kan behandeling met de RET-remmers leiden tot een aanzienlijk antitumoreffect. Een update van de open-label fase I/II-ARROW-studie met pralsetinib liet zien dat bij 89% van de patiënten tumorkrimp optrad en bij meer dan de helft een objectieve tumorrespons. De LIBRETTO-001-studie met patiënten met RET-positief NSCLC vond veelbelovende resultaten van behandeling met selpercatinib.
In het fase I-deel van de ARROW-studie werd behandeling met pralsetinib onderzocht in doses van 30 tot 600 mg bij patiënten met diverse typen RET-positieve tumoren die eerder uitgebreid waren behandeld.1 In het fase II-deel werd een dosis van 400 mg onderzocht. Er werden 19 patiënten geïncludeerd. De ORR was 53%. Dit betrof in 11% van de gevallen een complete en in 42% van de gevallen een partiële respons. Daarnaast waren er 5 patiënten met stabiele ziekte (26%) en 4 (21%) bij wie progressie werd gesignaleerd. Respons trad op bij diverse typen tumoren. In 3 gevallen betrof dat een pancreascarcinoom, waarbij uiteindelijk in 1 geval complete respons optrad.
De analyse van de LIBRETTO-001 studie betrof 218 RET-positieve NSCLC-patiënten die eerder platinum-gebaseerde chemotherapie ontvingen.2 De studie vergeleek per patiënt de beste respons van de laatste systemische behandeling met het effect van selpercatinib. In vergelijking daarmee bleek de ORR met selpercatinib aanzienlijk hoger (57 vs. 16%) en de mediane respons langer (11,8 vs. 3,4 maanden).
De onderzoekers melden dat de wereldwijde fase III-LIBRETTO-431-studie wordt voortgezet om selpercatinib te vergelijken met pemetrexed/carboplatine met of zonder pembrolizumab.
Bron