Uit de interim-resultaten van de 1-armige fase IIIb LUCENT-URGE-studie blijkt dat mirikizumab bij patiënten met matig tot ernstig actieve colitis ulcerosa en aandrang is geassocieerd met een verbetering op de urgency numeric rating scale en aandrangfrequentie van respectievelijk 47,8 en 55,1% tussen baseline en week 12. Daarnaast was mirikizumab veilig en werden er geen nieuwe veiligheidssignalen gezien.
Aandrang is een veelvoorkomend, onderschat en invaliderend symptoom bij patiënten met colitis ulcerosa. LUCENT-URGE is een open-label, eenarmige fase IIIb-studie naar de uitkomst van 12 weken intraveneuze behandeling en 16 weken subcutane behandeling met mirikizumab bij patiënten met matig tot ernstig actieve colitis ulcerosa en aandrang. De primaire uitkomstmaat is de verandering in de urgency numeric rating scale (UNRS) tussen baseline en week 12.
Uit de interim-resultaten van de LUCENT-URGE-studie bleek dat mirikizumab (n = 172) tussen baseline en week 12 geassocieerd was met een UNRS-verbetering van 47,8%.1 Tegelijkertijd verbeterde de aandrangfrequentie met 55,1% en de ontlastinguitsteltijd met 26,1%. Bij 63% van de patiënten werd met mirikizumab een klinische respons bereikt en bij 44% een klinische respons in combinatie met een UNRS-afname van minimaal 3 punten in week 12.
De intraveneuze behandeling met mirikizumab was geassocieerd met milde, matige en zware bijwerkingen bij respectievelijk 30,2, 13,4 en 3,5% van de patiënten. Ernstige bijwerkingen kwamen voor bij 2,9% van de patiënten en geen van de patiënten was overleden op het moment van analyse. Bij 1,7% van de patiënten werd de behandeling wegens bijwerkingen gestopt. Er werden geen nieuwe veiligheidssignalen geconstateerd.
Bron: