Ook na een langere follow-up laat de combinatie talquetamab plus daratumumab veelbelovende resultaten zien bij zwaar voorbehandelde patiënten met recidiverend of refractair multipel myeloom (RRMM). Prof. dr. Niels van de Donk (Amsterdam UMC) presenteerde de bijgewerkte resultaten van de TRIMM-2-studie.
Eerdere resultaten van TRIMM-2, een fase Ib-studie naar het bispecifieke GPRC5D × CD3 antilichaam talquetamab, leidden tot aanbevolen fase II-doseringen (RP2D’s) van 400 μg/kg per week of 800 μg/kg per twee weken. Inmiddels zijn ook de resultaten na een wat langere follow-up beschikbaar. Patiënten kwamen in aanmerking voor deelname aan de studie als ze drie of meer eerdere therapielijnen hadden ontvangen en de afgelopen 90 dagen geen andere behandeling met anti-CD38 hadden ondergaan. De deelnemers kregen daratumumab subcutaan 1800 mg volgens goedgekeurd schema, en talquetamab in oplopende dosering tot 400 μg/kg wekelijks of 800 μg/kg tweewekelijks. Primaire doelen waren het vaststellen en bevestigen van de RP2D’s van talquetamab, en het evalueren van de veiligheid van de combinatie.
Op 13 januari 2022 was de mediane follow-up 4,0 maanden (n = 46). Het totale objectieve responspercentage (ORR) was consistent voor beide RP2D’s, namelijk 75 en 77%. Beide RP2D’s zijn dus gelijkwaardig. De mediane tijd tot eerste respons over alle doseringscohorten was 0,95 maand, de mediane duur van de respons werd nog niet bereikt.
De meest voorkomende bijwerkingen waren cytokinereleasesyndroom (CRS) (65%), dysgeusie (57%), trombocytopenie (35%), anemie (39%) en droge mond (44%). Drie patiënten stopten met de behandeling vanwege bijwerkingen.
Lees ook: FDA en EMA keuren ciltacabtagene autoleucel goed voor RRMM
Bron