De DREAMM-8-studie toont bij patiënten met gerecidiveerd/refractair multipel myeloom een voordeel in de progressievrije overleving voor belantamab mafodotin plus pomalidomide en dexamethason versus pomalidomide plus bortezomib en dexamethason. De resultaten zijn op EHA2024 gepresenteerd in een late-breaking abstract.
In DREAMM-7 leidde belantamab mafodotin (belamaf) plus bortezomib en dexamethason (BVd) in vergelijking met daratumumab-Vd tot een significante verbetering van de progressievrije overleving (PFS) en een sterke trend in verbeterde totale overleving (OS) bij patiënten met multipel myeloom (MM) die ten minste 1 eerdere behandeling hadden ondergaan.
Op EHA2024 rapporteerden de onderzoekers de resultaten van de gerandomiseerde DREAMM-8-studie, waarin de veiligheid en effectiviteit van een andere belamaf-combinatie, namelijk belamaf plus pomalidomide en dexamethason (BPd), werd vergeleken met de standaardzorg (pomalidomide plus bortezomib en dexamethason; PVd) bij patiënten met gerecidiveerd/refractair MM (RRMM) die eerder met lenalidomide waren behandeld.
Op 29 januari 2024 waren 155 patiënten gerandomiseerd naar BPd en 147 naar PVd. Na een mediane follow-up van 21,8 maanden was de PFS, het primaire eindpunt van de studie, in de BPd-groep niet bereikt en 12,7 maanden in de PVd-groep (HR 0,52; p < 0,001). De PFS na 12 maanden was 71% met BPd versus 51% met PVd.
Het objectieve responspercentage (ORR) was 77% met BPd versus 72% met PVd. De follow-up om de totale overleving (OS) te bepalen is nog aan de gang. Er werd al wel een positieve trend voor de OS gezien ten gunste van BPd (HR 0,77).
Bron: