Eerstelijnsbehandeling met sacituzumab govitecan plus pembrolizumab bij patiënten met gemetastaseerd NSCLC leidt tot een objectief responspercentage van 56. Dit laten de preliminaire resultaten van de EVOKE-02-studie zien.
De EVOKE-02 is een lopende, fase II-studie waarin sacituzumab govitecan plus pembrolizumab met of zonder platinum wordt onderzocht als eerstelijnsbehandeling voor gemetastaseerd NSCLC. De onderzoekers presenteerden data van 2 cohorten die waren behandeld met sacituzumab govitecan plus pembrolizumab en niet met platinum; 1 cohort met een tumor proportion score (TPS) van ≥ 50% (cohort A; n = 30), en 1 cohort met een TPS van < 50% (cohort B; n = 60). In cohort A had 100% een PD-L1 TPS ≥ 50% en in cohort B had 52% een PD-L1 TPS < 1%.
Het objectieve responspercentage was in de totale groep 56 (69% in cohort A en 44% in cohort B). De onderzoekers merken daarbij op dat in beide cohorten slechts bij 10 en 6% van de patiënten sprake was van progressieve ziekte, wat mogelijk erop wijst dat sacituzumab govitecan primaire resistentie tegen pembrolizumab kan verminderen. Responsen werden gezien bij zowel een lage als een hoge TPS.
Bijwerkingen van graad 3 of hoger traden op 70% van de patiënten. 18% stopte met de behandeling wegens bijwerkingen en er was 1 geval van aan de behandeling gerelateerde sepsis, waardoor deze patiënt overleed. De meest frequent optredende bijwerkingen waren van graad 1 of 2, met uitzondering van neutropenie, een bijwerking die veelal van graad 3 was. De immuungerelateerde bijwerkingen waren consistent met het bijwerkingenprofiel van pembrolizumab. Er waren 2 gevallen van graad 3-pneumonie.
De onderzoekers concludeerden dat sacituzumab govitecan plus pembrolizumab anti-tumoractiviteit vertoont als eerstelijnsbehandeling van gemetastaseerd NSCLC, zowel bij lage als hoge PD-L1-waarden. De behandeling wordt momenteel verder onderzocht in de fase III-EVOKE-01-studie waarin sacituzumab govitecan plus pembrolizumab wordt vergeleken met pembrolizumab-monotherapie.
Bron: