Update EV-302: aanhoudend effect van enfortumab vedotin plus pembrolizumab bij urotheelcelcarcinoom

Delen via:
ASCO GU 2025

Een jaar extra follow-up van de EV-302-studie toont aan dat patiënten met lokaal gevorderd of gemetastaseerd urotheelcelcarcinoom langdurig voordeel hebben van behandeling met enfortumab vedotin plus pembrolizumab.1 Daarnaast presenteerden de onderzoekers een analyse van patiënten met een bevestigde complete respons.

De primaire analyse van de EV-302-studie liet zien dat enfortumab vedotin plus pembrolizumab (EV+P), in vergelijking met platinumgebaseerde chemotherapie, de mediane progressievrije overleving (PFS) en algehele overleving (OS) bijna verdubbelde.2 Bij een mediane follow-up van 17,2 maanden waren de PFS en OS respectievelijk 12,5 versus 6,3 maanden en 31,5 versus 16,1 maanden. Tijdens ASCO GU presenteerden de onderzoekers een update met een jaar extra follow-up, waarmee de totale follow-up op ongeveer 2,5 jaar (29,1 maanden) kwam. De studie includeerde 886 niet eerder behandelde patiënten met lokaal gevorderd of gemetastaseerd urotheelcelcarcinoom, en de primaire eindpunten waren PFS en OS.

De nieuwe analyse bevestigt het aanhoudende voordeel van EV+P. De mediane PFS bleef onveranderd. Na 24 maanden was 37,1% van de patiënten in de EV+P-groep nog vrij van progressie, tegenover 12,6% in de chemotherapiegroep. Ook op het gebied van OS bleef de behandeling superieur: de mediane OS was 33,8 versus 15,9 maanden (HR 0,51). Na 24 maanden was respectievelijk 60,1% en 35,4% van de patiënten in leven. Het voordeel van EV+P werd gezien in alle onderzochte subgroepen.

Daarnaast laten de geüpdatete gegevens zien dat EV+P gepaard kan gaan met een langdurige respons. De mediane duur van de respons was 23,3 maanden voor EV+P versus 7 maanden voor chemotherapie. Na 2 jaar had respectievelijk 49,9% en 24% van de patiënten nog steeds een aanhoudende respons. In de subgroep met een complete respons (n = 133) had na 24 maanden nog 74,3% een aanhoudende respons, vergeleken met 43,2% in de chemotherapiegroep.

De resultaten ondersteunen het gebruik van EV+P als standaardeerstelijnsbehandeling voor patiënten met lokaal gevorderd of gemetastaseerd urotheelcelcarcinoom, concluderen de onderzoekers.

Bronnen:

  1. Powles T, Van der Heijden M, Loriot Y, et al. EV-302: updated analysis from the phase 3 global study of enfortumab vedotin in combination with pembrolizumab (EV+P) vs chemotherapy (chemo) in previously untreated locally advanced or metastatic urothelial carcinoma (la/mUC). ASCO GU 2025, abstract 664.
  2. Powles T, Valderrama BP, Gupta S, et al. Enfortumab vedotin and pembrolizumab in untreated advanced urothelial cancer. N Eng J Med 2024;390;875-88.

Durvalumab voor gevorderde blaaskanker

jun 2017 | Immuuntherapie, Uro-oncologie

Lees meer over Durvalumab voor gevorderde blaaskanker

Langdurige overleving met nivolumab plus ipilimumab bij oesofagus- en maagcarcinoom

jun 2017 | Immuuntherapie, Maag-darm-leveroncologie

Lees meer over Langdurige overleving met nivolumab plus ipilimumab bij oesofagus- en maagcarcinoom

Immuunceltypering kan overleving voorspellen

mei 2017 | Immuuntherapie, Longoncologie

Lees meer over Immuunceltypering kan overleving voorspellen

Resultaten ATLANTIC-studie naar durvalumab bij NSCLC

mei 2017 | Immuuntherapie, Longoncologie

Lees meer over Resultaten ATLANTIC-studie naar durvalumab bij NSCLC

CZS-activiteit ensartinib bij ALK+ NSCLC

mei 2017 | Longoncologie

Lees meer over CZS-activiteit ensartinib bij ALK+ NSCLC

Ramucirumab plus pembrolizumab bij gevorderd NSCLC

mei 2017 | Immuuntherapie, Longoncologie

Lees meer over Ramucirumab plus pembrolizumab bij gevorderd NSCLC

Respons op chemotherapie salvage bij NSCLC

mei 2017 | Immuuntherapie, Longoncologie

Lees meer over Respons op chemotherapie salvage bij NSCLC

Moleculaire status NSCLC geassocieerd met biologisch gedrag

mei 2017 | Longoncologie

Lees meer over Moleculaire status NSCLC geassocieerd met biologisch gedrag

G-CSF's veilig tijdens chemoradiotherapie bij SCLC

mei 2017 | Longoncologie

Lees meer over G-CSF's veilig tijdens chemoradiotherapie bij SCLC