Onlangs is het nieuwe ‘Handboek voeding bij kanker’ verschenen. Deze derde, geheel herziene druk volgt de nieuwste ontwikkelingen in de (oncologische) diëtetiek.
Er is steeds meer kennis over de relatie tussen voeding en het ontstaan van kanker, over de voedingsproblematiek tijdens en na de behandeling en over de mogelijkheden om via gerichte voedingsinterventie goede zorg te verlenen.
Het handboek geeft een overzicht van de huidige kennis over de relatie tussen voeding en kanker. Deze geheel herziene druk volgt de nieuwste ontwikkelingen in de (oncologische) diëtetiek. Het gaat uit van de meest recente wetenschappelijke feiten en ervaringen.
Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over de interactie tussen voeding en medicatie. Ook is het boek uitgebreid met een tumorspecifiek hoofdstuk over lever-, galblaas- en galwegkanker, en is er meer aandacht voor immuuntherapie.
Omdat steeds meer mensen van kanker genezen of langer overleven, wordt beschreven hoe na afronding van de behandeling voeding en leefstijl kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven en gezondheidswinst op de langere termijn.
‘Handboek voeding bij kanker’ is in de eerste plaats geschreven voor (oncologisch) diëtisten die patiënten met kanker behandelen, maar is ook voor artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en andere paramedici bedoeld.
Bron: