Moeten alle prostaatkankers behandeld worden?

Op deze pagina vindt u onder andere een interview met professor Bertrand Tombal, hoofd van de urologieafdeling van de ‘Cliniques Universitaires de Louvain’ (UCL, Woluwe), en informatie over een nieuwe techniek voor betrouwbare afgifte van een geneesmiddel bij antihormonale behandeling van prostaatkanker.

Met toestemming overgenomen uit: De medische referentie – La référence médicale – nummer 6 (juni/ juli 2023)

Interview met professor Tombal

Een discussie die de laatste tijd steeds meer aandacht krijgt, is die over de duur van de behandeling van prostaatkanker en hoe die van invloed is op de levenskwaliteit van de patiënt. Het is belangrijk om deze aspecten in overweging te nemen en individueel met de patiënt te bespreken. Dit stelt professor Bertrand Tombal, hoofd van de urologieafdeling van de ‘Cliniques Universitaires de Louvain’ (UCL, Woluwe) in het interview op deze pagina. Professor Tombal bekleedde tevens de functie van voorzitter bij de ‘European Organisation for Research and Treatment of Cancer’ (EORTC), de toonaangevende Europese academische onderzoeksorganisatie op het gebied van kanker. Zijn klinische expertise richt zich specifiek op urologische oncologie, met de nadruk op prostaat- en blaaskanker. Het voornaamste interessegebied van professor Bertrand Tombal betreft de behandeling van de gevorderde stadia van prostaatkanker, met speciale aandacht voor de hormonale therapie en voor de ontwikkeling van nieuwe biologische middelen. Hij coördineert meerdere, grootschalige klinische studies op dit gebied. Professor Tombal heeft bovendien meer dan 300 wetenschappelijke artikelen, boeken en boekhoofdstukken geschreven en hij is een graag geziene presentator op vele nationale en internationale wetenschappelijke congressen.

Lees hier verder »

Het extended release systeem

Welke werkingsmechanismen zijn er beschikbaar om een continue en betrouwbare afgifte van een geneesmiddel te garanderen voor een periode van 6 maanden?

Bekijk hier de uitleg van deze mechanismen: de Atrigel®-techniek

Deze pagina is mogelijk gemaakt door:

2023/017/RecNL sep