Wat weet u over voedselallergie?
De waarde van een goede allergietest voor het aantonen van een voedselallergie
Een patiënt meldt zich bij u met klachten na het eten van bijvoorbeeld een appel of een pinda. Voor de patiënt is het lastig om uit te leggen wat er gebeurde na het eten. U als huisarts moet dan het onderscheid maken tussen een IgE-gemedieerde reactie die klinisch relevant is, of een klinisch minder relevante kruisreactie. Maar hoe maakt u dit onderscheid? En wanneer moet u de patiënt doorsturen naar een allergoloog?
Test uw kennis over voedselallergie
Had u alle antwoorden goed?
Dan bent u een EXPERT! Dan kent u waarschijnlijk de circa 60-80 voedselallergiepatiënten in uw praktijk.
Had u drie of minder antwoorden goed?
Volg de nascholing!
Bekijk onze online nascholing over voedselallergie: Harde noot of een piece of cake. Diverse casussen worden besproken, en ook wordt het onderscheid en de klinische waarde uitgelegd tussen een klinisch relevante IgE-sensibilisatie en een IgE-sensibilisatie door een kruisreactie. Een mooie dialoog tussen de huisarts, allergoloog en laboratoriumspecialist.
Deze pagina wordt mogelijk gemaakt door: