De meeste blauwe plekken bij kinderen zijn gelukkig onschuldig, maar helaas kan een blauwe plek ook een aanwijzing zijn voor een aandoening of andere (ernstige) situatie.
In deze nascholing wordt uitgebreid aandacht besteed aan kindermishandeling. Door (nog) beter te weten welke signalen daarbij horen kunnen nare en complexe situaties eerder en beter aan de orde worden gesteld en kan het kind bescherming worden geboden.
Maar er zijn ook blauwe plekken die op een andere wijze ontstaan en wijzen op een, soms zeldzame, aandoening. Vaak zijn deze aandoeningen behandelbaar en is het belangrijk ze zo snel mogelijk op te sporen. Na afloop weet u beter wanneer de alarmbel zou moeten gaan rinkelen en welke aanpak dan het beste is.
Bekijk de intro:
Sprekers
Dr. Idske Kremer Hovinga
Kinderhematoloog, UMC Utrecht
Dr. Jopje Ruskamp
Kinderarts sociale pediatrie, UMC Utrecht
Tom van 't Hek
Moderator
Totale duur
Deze nascholing duurt ± 60 minuten.
Accreditatie
Accreditatie is toegekend (ID 509793) door de NVK voor 1 punt, geldig t/m 30-4-2025.
Doelgroep
Kinderartsen en aios kindergeneeskunde.
Gratis te bekijken
U kunt deze uitzending direct en kosteloos bekijken.
Vragen?
Voor vragen over deze webcast uitzending kunt u terecht bij nascholing@springer.com.
Klik hier voor een overzicht van alle delen.
Deze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door:
MAT-NL-2300400-v1.0-04/23
-
Privacy Statement
In het kader van GDPR leeft Springer de wet- en regelgeving na zoals deze wordt gesteld door deze wet. Voor deze nascholing geldt dat het een samenwerking betreft tussen Springer en Sanofi en dat zij elk hun eigen doel en middelen bepalen in de verwerking van persoonsgegevens. Springer en Sanofi. zijn daarmee afzonderlijk verwerkingsverantwoordelijken. De privacyvoorwaarden die van toepassing zijn vindt u hier: Springer Healthcare en Sanofi.